Home
   
  Specialismen:
  Haptotherapie
  Haptonomische zwangerschapsbegeleiding
  Haptotherapie en craniosacraaltherapie voor kinderen
  Craniosacraaltherapie
  Stuitligging en haptonomie
   
  Kinesio-Taping
   
  Kinderdagverblijven Workshop
   
  Artikelen:
  Huilbaby's
  Bekkenpijn
   
  Informatie
  Links
  Gastenboek
   
 

Franca over….onrustige baby’s en huilbaby’s

Een gezonde zuigeling huilt 90 tot 120 minuten per dag gedurende de eerste drie levensmaanden. De piek ligt rond 6 weken. Als ouders kun je hier, met name in die eerste onwennige periode, flink onzeker van worden. Als je kind veel huilt en je maakt je zorgen, dan is het goed om via de huisarts eerst uit te sluiten dat er medisch iets aan de hand is.Krampjes
Veel baby’s hebben tijdens de eerste weken last van darmkrampjes. De krampjes zijn op zich niet schadelijk, maar gaan meestal wel gepaard met flinke huilbuien, trappelen van de beentjes en soms ook overstrekken. Wanneer je baby last heeft van krampjes zou je een arts kunnen laten onderzoeken of er sprake is van bijvoorbeeld koemelkallergie of afwijkende darmbewegingen.

Krampen kunnen ook veroorzaakt worden door een nekprobleem. Met cranio-sacraal-therapie kan ik dit meestal in een paar behandelingen verhelpen. De ouders kan ik leren wat te doen wanneer de krampen optreden.

Huilen
Ook wanneer medisch onderzoek niets oplevert kun je als ouders het gevoel krijgen dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Baby’s kunnen soms iets uit te huilen hebben waar wij geen weet van hebben. Soms neemt het huilen excessieve vormen aan en spreken we van een ‘huilbaby’.

In zulke gevallen is het zinnig goed naar de baby te kijken maar vooral ook te voelen waar het probleem zit. Door middel van haptonomie en cranio-sacraal therapie kan ik ouders hierbij ondersteunen.Ouders
Als je baby veel huilt raak je op den duur uitgeput, moe en geďrriteerd. Geef de baby bij tijd en wijlen uit handen zodat je zelf kan herstellen en op krachten kan komen. Zware, of zelfs traumatische bevallingen kunnen bij zowel moeder als kind “naweeën” geven. Ook hierbij kunnen zowel haptonomie als cranio-sacraal-therapie veel bieden. Ook de vader, die hierin veel heeft te verduren, kan ik ondersteunen en adviseren. Over het algemeen zijn twee of drie behandelingen voldoende om kind en ouders weer in balans te brengen.


  Made By: Marco Peters
mbfpeters@upcmail.nl