Home
   
  Specialismen:
  Haptotherapie
  Haptonomische zwangerschapsbegeleiding
  Haptotherapie en craniosacraaltherapie voor kinderen
  Craniosacraaltherapie
  Stuitligging en haptonomie
   
  Kinesio-Taping
   
  Kinderdagverblijven Workshop
   
  Artikelen:
  Huilbaby's
  Bekkenpijn
   
  Informatie
  Links
  Gastenboek
 
   
 

Franca over… craniosacraal-therapie

Door middel van craniosacraal-therapie (CST) kun je komen tot lichamelijke ontspanning. Daarnaast biedt het een mogelijkheid de emotionele kant van fysieke klachten te behandelen. Als je craniosacraal-therapie ondergaat krijg je namelijk handvatten aangereikt waardoor je de verworven inzichten in kunt passen in het dagelijks leven.

Hoe werkt craniosacraal-therapie?
In 1975 ontdekte John Upledger het bestaan van het cranio-sacraalritme. Dit is een ritmische beweging die samen hangt met de telkens veranderende hoeveelheid hersenvocht in de hersenholten. Dit ritme wordt via het bindweefsel aan andere lichaamsweefsels doorgegeven. Beperkingen ergens in het bindweefsel kunnen dan ook klachten veroorzaken. Het bindweefsel zorgt voor stevigheid, bescherming en beweeglijkheid. Om te kunnen leven moeten we vrij kunnen bewegen. De CranioSacraal therapie stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam om zo de oorspronkelijke beweeglijkheid van het bindweefsel te herstellen.

Wanneer craniosacraal-therapie?
Ik gebruik craniosacraal-therapie voor de behandeling van: hyperventilatie, slecht in je vel zitten, onverwerkte jeugdproblematiek, angsten enz. enz.….. Ook voor kinderen en baby’s is craniosacraal-therapie bijzonder geschikt, bijvoorbeeld bij gedragsstoornissen, ADHD en bij huilbaby’s kinderen met hoofdpijn, buikpijn, maar ook bij faalangst, somber zijn, veelruzie hebben op school en/of thuis.

Het eerste consult
Tijdens het eerste consult bespreken we uw klachten, uw algehele gezondheid en alle zaken die in uw leven zijn voorgevallen die zijn sporen in weefsel kunnen hebben nagelaten. Hierna volgt een uitgebreid onderzoek om eventuele afwijkingen of ziekten uit te sluiten. Na afloop bekijken we wat uw bevindingen zijn en of voortzetting van de therapie zinvol is.


  Made By: Marco Peters
mbfpeters@upcmail.nl